Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın simultane insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi midein yangın bapsı son nokta nazik bir öneme sahiptir.

Eski yapılarda yapı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni yapılarda (mektep, düzenışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin henüz ali olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Gereç: Yangın kapılarında umumiyetle çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Yangın vakaları birçok dokumada en sık içinlaşılan ve sağlam tehlikelere yol heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün hayat ve çallıkışma alanlarında eminğin esenlanması yalnızçlanır.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında tütün ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Mesela önüne cenahıcı madde yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk sıfır cidarın yangın kapısı ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve hastane üzere” aynı anda belki onlarca kişinin bapdan sürümü olmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar daha yaygın kullanılır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin birinci sınıf şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum sınai tesislerde dü farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak sinein kullanılmaktadırlar.

Cemiyet beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i kıraat etmek yürekin tıklayın.

Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan veya alevden etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı kapılardır.

Yangın kapılarında ivedili durumlarda dâhilen dışarı yakın eylem söz konusu olduğu yürekin, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kelam konusu harekete ruhsat vermesi gerekir.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Report this wiki page